Wednesday, February 24, 2010

Brief aan de Burgemeester (Dutch)

Beste Heer Janssens,

Vandaag opnieuw een foto in de GVA van je. Dagelijkse kost zou je zeggen ; maar vandaag zagen we je een kop Starbucks aan de lippen zetten.
En in de ondertitel luidde het dat je je outte als koffiefanaat.

Al meerdere jaren dachten we te weten dat je een koffieliefhebber was. En al meerdere jaren hoopten we je op een dag in onze bar(s) te mogen verwelkomen.
Het was voor ons, Antwerpenaars, dus een beetje pijnlijk om te zien hoe je die Amerikaanse koffiemok met zoveel liefde omknelde en niet de onze.

Al bijna 7 jaar lang leggen we, wat koffie betreft, een fanatisme aan de dag dat zijn weerga in Antwerpen en omstreken niet kent.
We trachten voortdurend, en meestal gratis, mensen de kunst van het koffiezetten - voornamelijk espresso - meester te maken en denken te mogen zeggen dat we in deze opzet prima slagen. Tot ver buiten de landsgrenzen strijken vele mannen en vrouwen neer om specialty coffee te proeven en/of kopen en Caffenation Barista opleidingen te volgen.

De haven van Antwerpen is volgens ons de beste 'koffiehaven' ter wereld, en onze samenwerking met de lokale traders verloopt dan ook bijzonder goed.

Bedenk, dit wetende, nu eens hoe we ons voelen als we zien hoe je je (ineens) aanhanger toont van een Amerikaanse multinational die koffiezetten toch op een heel andere manier benadert.

Maar verder niet getreurd : onze deur staat alle dagen open en je bent nog steeds zeer welkom. Voor een lekkere single estate ristretto of espresso, double shot cappuccino, iced mochaccino of andere.
Met het nodige vakmansschap gebracht en met Antwerpse trots.

Rob Berghmans,
Antwerp Barista en zaakvoerder Caffenation Hopland.

No comments: