Friday, December 4, 2009

New Coffee's (Dutch)


Nieuwe week, nieuwe bonen.

Alle weken een andere Mokka Harrar (Ethiopië). Soms dezelfde boon, maar de minste verandering in branding en/of ouderdom geeft een sterk wisselend resultaat. Ik heb 2 professionele klanten die er in hun resto mee werken en die komen soms klagen. Niet dat ie per se slecht is, maar wel weer anders en soms moeilijk om te zetten.
De Harrar Bashawieh de laatste keer was net iets te donker om ook voor press te dienen, maar wat onze reguliere brander deze week meegaf dan weer wel. Veel fruit en diepe en wilde toetsen. Een smaakfeest. En voor 4,20 euro het pakje....!
Ik zag daarnet dat de Harrar bij hun de best verkopende koffie is op dit moment. Wellicht niet toevallig. November-december is niet direct een hoogvlieger in nieuwigheden, terwijl de Ethiopische bonen - heel laat geoogst vorig jaar - nog altijd heel erg goed smaken.
Soms zelfs beter, zoals onze Yirgacheffe. Waanzinnig op Aeropress vinden we. Ongeveer het beste wat we dit jaar al geproefd hebben. Incredible sweetness op lagere temperaturen. We durven tot 40 graden te zakken voor deze bak te brouwen en het blijft werken. Check it out!

Terug nieuwe Kenia binnen. Ben naam vergeten. Iets makkelijker en minder sprankelend dan de vorige, maar nog altijd een stuk spannender/smaakvoller dan de reguliere AA die je op de meeste plaatsen terug vind. Slechts 4,50 euro.

Verse Indian Monsooned Malabar, nieuwe Oogst Brazil single estate!!! en een gourmet melange voor press/filter. Maar die moeten nog getest worden. Da's voor zaterdagochtend. Wie goesting heeft....

Oh ja, ook nog een Daterra Sweet Collection voor espresso, momenteel Espresso & Roast of the Week. Kort gezet heel lekker al moet ik toegeven dat, ondanks de Penta Box verpakking, er toch wel sleet komt na 1 jaar in het magazijn.

En tot slot : Elk jaar met Kerst een speciaal offer. Dit jaar de onovertroffen Rwanda Musasa. Een zeeeeer spectaculair boon die - hou je vast - asperges met pure chocolade in zich draagt. Tenminste vorig jaar toch. Kom dat zien. Normaal vanaf 18 december at Hopland.

No comments: