Wednesday, April 2, 2014

La Serrania is the new Decaf (Dutch)


Bijna geen enkele van de espresso bars die we beleveren heeft interesse in onze decaf koffie. Begrijpelijk want het publiek in deze plaatsen vraagt er ook niet naar. 1 van de redenen is omdat onze koffie's veelal weinig cafeïne bevatten. Een andere is de jonge leeftijd van vele bezoekers. Dit maakt dat ze nog goed de cafeïne verdragen en dikwijls ook niet zo vroeg willen gaan slapen. (dit is inderdaad ook een halve grap)

Te Caffenation hebben we altijd de ambitie gehad om alle koffieliefhebbers gelukkig te stemmen en dus ook diegenen die gevoelig zijn aan cafeïne.
En met de La Serrania gaan we hen zeker gelukkig maken, maar niet alleen de cafeïnehaters. Deze koffie is echt top en moet zeker niet onderdoen voor een andere boon. Deze week verstuurden we zelfs 50 zakjes naar online abonnees, als filter van de week. En met rede. Mooie balans, fruitige toetsen, lekker zuurtje en zeker clean genoeg om eenieder blij te maken.

Hier de info die onze online abonnees toe kregen. (voor diegenen die interesse hebben om ook elke week, of om de andere week, een pakje genot in de bus te krijgen : click hier.

Colombia Huila La Serrania Decaf
Roast Date : March 25, 2014.
• Nootjes
• Blauwe lichtjes rijpe druiven
• Beetje bloemig en een mooie balans
Ja, je leest het goed; de filterkoffie van deze week bevat geen cafeïne.
Misschien een beetje verrassend en voor sommige met angst om het hart, maar je zal zien, na je eerste kopje, dat ook cafeïnevrije koffie heel lekker smaken kan.

Mensen iets bijleren over koffie en koffiegeschiedenis schrijven zijn altijd doelen voor ons geweest. En deze weekkoffie is er eentje die uniek is in ons Belgenland. Bijna al de aangeboden decafs zijn heel goedkope bonen die in een speciaal bedrijf met benzeen van cafeïne ontdaan worden. Het resultaat is meestal ondrinkbaar.
Ofwel gaat men grondiger te werk en neemt met een bepaalde boon en decafeïneert via de Zwitserse watermethode. Dit hebben we de voorbije 3,5 jaar gedaan, en dit was wel drinkbaar.
De La Serrania is een zorgvuldig uitgekozen blend van koffie's van verschillende boeren in Huila. Onze locale partner Virmax zendt dan deze bonen naar Manizales waar ze met bergwater en natuurlijk bekomen ethylacetaat (zoals bij wijnen) gedecafeïneerd worden.
Zo blijven de karakteristieke smaken bewaard en resulteert het vandaag in een clean cup die tijdens bepaalde blindproeverijen zelfs de tafel kon winnen tegenover vele andere dure Specialty Coffees!!
De donkerdere kleur heeft geen smaakinvloed.

No comments: