Monday, February 26, 2007

Belgian Barista Championship 2007

Beste Barista/koffieliefhebber,

Dit is de foto van 's lands finalisten op het Baristakampioenschap vorig jaar.
Eind november heeft de volgende finale plaats, maar eerst is er een preselectie, einde mei te Rotselaar.

Waarom deelnemen?
Je doet dit voor jezelf. Misschien ook om te tonen wat je kan, maar vooral om een betere Barista te worden en hiermede het algemene niveau van espresso in ons land op te krikken. De vorige editie's waren zeer boeiend om volgen en de prestatie's gaan in sterk stijgende lijn.
De wedstrijden verlopen volgens de internationale regels opgelegd door het WBC (zie hun website voor meer info).
In het kort komt het er op neer dat je in vijftien minuten 4 espressi (3cl), 4 cappuccini (15 à 18cl) en 4 signaturedrinks naar eigen creatie maakt, en dit dan volgens de regels van de kunst. De smaak blijft zonder discussie het allerbelangrijkste en hiervoor staan 4 internationale en gebrevetteerde juryleden. Daarnaast zijn er nog 2 technische juryleden.
Wie voelt zich geroepen om zijn kunsten te tonen kan zich nog tot einde maart inschrijven. Je zal er geen spijt van krijgen!
Voor meer info kan je me altijd contacteren.
caffenation@gmail.com
Let op : Caffenation of ikzelf zetelen niet in de organisatie, of hebben geen direct profijt of belang bij jullie deelname. Ik schrijf dit artikel omdat ik vorig jaar heb deelgenomen en zo zelf heb kunnen ondervinden hoe dit kampioenschap mijn baristakennis sterk vergroot heeft en de liefde voor het vak enkel heeft doen toenemen. De afwezigen hebben ongelijk.
Ik zal jullie (aan)vragen indien mogelijk doorsturen naar de organisatie.

No comments: