Adventures in Antwerp coffee land. Starting at Caffenation Mechelsesteenweg and Caffenation Specialty Coffee Roasters.
Saturday, April 27, 2013
Joke vraag het aan ..... Peter Hernou
Joke vraagt het aan Peter Hernou
Deze Antwerpse (Independant Free Lance) Barista heeft meer titels dan de letters van zijn voornaam. Opvallend zelfs evenveel internationale dan nationale!
WK Latte Art, Trainer WK Coffee in Good Spirit en zelfs Best in the World Coffee Book.
Sinds een tijdje kan je elke zaterdag in de Citta bijlage bij de Gazet Van Antwerpen trouwens zijn speurtocht naar de betere koffie in het Antwerpse volgen. Een aanrader.
1. Hoe werd je gebeten door de koffie-bug?
Het is eerder een inzicht in een prachtig product dan een microbe. Het besef dat het een prachtig product is met ongekende mogelijkheden dat wereldwijd genoten wordt.
2. Wat maakt barista zijn zo’n topjob?
De dagelijkse mogelijkheden met het product, de contacten en de huidige ontwikkelingen naar de toekomst
3. Voor wie zou jij wel eens een koffie willen maken?
Iedereen die van lekkere en goed klaargemaakte koffie kan genieten, niet gelovers in het meest
4. Wat was de beste koffiebar die je reeds bezocht? (worldwide)
Een hele kleine knappe koffiebar in Tokyo, Japan. Omotesando Koffee. Echte liefde voor het product.
5. Heb je een favoriete koffie-zetwijze?
Neen, dit is in functie van de gewenste drank op het moment van drinken
6. Wat was de beste kop koffie die je OOIT hebt gedronken?
Cupping: een Blue mountain
Latte: die van mijn WK
7. Wat is voor jou de ultieme latte-art-uitdaging?
Betere smaak, lekkerdere textuur en mooiere latte art; in die volgorde
9. Welke ‘koffie-creatie’ weiger je te maken?
LUNGO!!!
11. Heb je een koffie-ambitie?
Kennis overdragen en meer ontdekken en leren
12. Wat mist Antwerpen nog op vlak van koffie?
Overal lekkere koffie in de zogenaamde specialty bars
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.