Wednesday, September 26, 2012

What's in the Enveloppe (Dutch)?

Voor onze online leden : kijk eens wat we deze week in de postbus gestoken hebben :

KENIA AA CHOMO, ROASTED 24 SEPTEMBER 2012.
NAME   -Chomo Factory, a name which comes from a nearby
                Village named after a prominent man who lived in the area. 
LOCATION  -Gatanga, Thika District, on the slopes of the Abandere   
                               Ranges. North East of the capital Nairobi. 
ALTITUDE  -1,800 M above sea level.
SIZE   -The factory has 540 small scale farmer members with   
                                Approximately 200,000 coffee trees. 
TYPE OF SOIL - Well-drained, red Kikuyu volcanic soils

KENIA is voor ons hét land bij uitstek voor onze filterbrandingen. De standaard op het vlak van 'harvesting' en 'processing', gekoppeld aan de terroir, klimaat en ervaring maakt hun koffies onweerstaanbaar.

De koffie van deze week was ook onze pick voor de World Brewerscup Championship te Wenen, waar Robert mooi 6de werd!!
Zijn recept : V60 size 2 dripper. 30 gram koffie medium maling op 500 gram gefilterd water (87°C). Blooming 30". Totale looptijd 1'55". Gezet in voorverwarmde 'Server' en geschonken in voorverwarmd porselein. Klasse.

Flavors? : Lime, juicy mouthfeel, grape, bitters of red grapefruit.
Veel plezier er mee, Rob.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.