The recipe drawn by Mister Bruyninckx himself :
Explained (in Dutch) :
- 14 gram afwegen
- Filterpapier spoelen met heet water, terwijl deze in de aeropress steekt.
(zo wordt de aeropress wat voorverwarmd door de damp en niet echt door het water om een snellere afkoeling te hebben achteraf)
Zet de aeropress inverted
- Giet 40 ml water (82°C), kap hierop de 14 gram coffee (gemalen op stand 4 op de Malkhonig) en giet meteen weer water op tot de weegschaal 100gr aangeeft (14gr coffee+86ml water). Giet steeds in het midden en zie dat de grounds steeds in contact blijven met de wand van de aeropress.
Start de timer en wacht 30 sec.
- Op 30sec giet je de aeropress verderop tot de weegschaal 234gr aangeeft (=220ml water). Giet steeds in het midden in cirkelvormige beweging (diameter+-2cm) en zie ook hier dat de grounds aan de zijkant van de wand blijven hangen.
Het opgieten gebeurd over 30sec.
- Laat zo 30 seconden staan tot de timer 1.30 aangeeft.
Tijdens deze 30 sec. schroef je de dop erop, verwarm je de tas snel.
- Shake de aeropress even om de grounds van de bodem los te krijgen en press de aeropress rustig over 40 sec.
Zeker stoppen eens je de grounds ziet, anders krijg je sneller een vuil bitter nasmaakske als hij wat afkoelt.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.