Thursday, December 20, 2007

Coffee Avenue Gullegem Belgium (dutch)

Article from a Belgian Newspaper (in dutch).

Good luck with the project Patrick. And can you send me a photo to add to the post?


GULLEGEM - Zopas opende Patrick Hanssens van Grootmoeders koffie de 'Coffee Avenue' zijn deuren in een totaal gerenoveerde loods in de Koningin Fabiolastraat inGullegem. Het is volgens de zaakvoerders de 'place to be voor koffie-lovers'.


Grootmoeders koffie is een begrip in de streek en werd ook erkend als streekproduct uit de Leiestreek. Patrick Hanssens en zijn vrouw Vinciane Pattyn zijn de zaakvoerders met een passie voor koffie. Dat merk je in het kleinste detail. Koffie drinken in de Coffee Avenue is een speciale belevenis. Hanssens: 'We willen onze passie overbrengen naar het brede publiek en naar de professionele gebruiker. In onze Coffee Avenue willen we drie generaties koffiegeschiedenis laten versmelten met een barista opleiding aan professionelen uit de horeca maar ook de gewone koffiegebruiker kennis laten maken met trendy koffiebereidingen.'

Waarom? 'We willen koffie op een hoger echelon brengen. Het zwarte vocht moet meer zijn. Plezier beleven in de bereiding van de perfecte espresso of gearomatiseerde cappuccino met chocoladesmaak. Onze Coffee Avenue is geen stoffig en statisch museum maar oud en trendy gaan hand in hand. Deze koffieruimte zal leven en mee evolueren met zijn tijd en met de bezoeker.'

Het koffiebranden zit Hanssens in de genen. 'Koffiebranden leer je niet op de schoolbanken. Ik leerde het proeven, mengen, branden en genieten van koffie van mijn vader en hij van zijn vader. Ik beleef het grootste plezier aan de samenstelling van een koffiemengeling die een volle mondbeleving weergeeft. Grootmoeders koffie streeft ernaar om het zachte in koffie naar boven te brengen. Door de samenstelling van hoofdzakelijk 100% arabicakoffie en het zachte, ambachtelijke branden wordt de koffie zacht en licht verteerbaar.'

Groepen, verenigingen, professionelen kunnen zich melden in de Coffee Avenue. Pattyn: 'We willen iedereen koffie opnieuw leren ontdekken en leren dat er veel meer is dan een koffie met een speculaasje. Van espresso longo, klein en sterk tot Italiaanse cappuccino met opgestoomde melk. Men kan er een alcoholvrij smaakje aan toevoegen of een koffiecocktail presenteren als dessert. De manier van presenteren is ook enorm belangrijk. Een mooi geserveerde geurige kop koffie is een genot voor oog, geur- en smaakpapillen. Het wordt koffie degusteren en genieten voor koffie- lovers.'

Nog dit jaar was Patrick Hanssens op koffiereis naar Brazilië. 'Ik leefde tien dagen ondergedompeld in het grootste koffieland ter wereld, ver weg van alle toerisme en bezocht koffiehuizen in Sao Paulo en plantages. Ik zag met eigen ogen hoe ruwe koffie geteeld wordt, gereinigd, geselecteerd. Heel veel informatie om te delen met andere coffee-lovers.'

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.